Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Darmowa dostawa od 150 zł
Chrupiąca sałatka z pieczoną dynią
Chrupiąca sałatka z pieczoną dynią

Chrupiąca sałatka z pieczoną dynią

Przepis na pieczoną dynię już znacie. Upieczoną dynię bardzo często wykorzystuję do przygotowania sałatki. Kocham połączenie dyni i aksamitnej fety. Dynia i feta naprawdę się kochają. A charakteru i jesiennego sznytu doda tej sałatce garść musli orzechowego Clean Eating.

Chrupiąca sałatka z pieczoną dynią

Orzechy pachnące cynamonem cudownie chrupią i kontrastują z delikatną strukturą i pieczonej dyni i fety. Na koniec do sałatki rzucam garść natki, bo to bogactwo witaminy C. I mamy super pyszność.

Składniki dla 2 osób:

  • 1 opakowanie mieszanki sałat
  • pół pieczonej dyni Hokkaido (sprawdź przepis na blogu Clean Eating)
  • 100 g fety
  • pół kubka Musli Orzechowego Clean Eating
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • garść natki pietruszki
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Dynię pieczemy zgodnie z przepisem (TUTAJ).

Sałatę umieszczamy w misce.

Dodajemy upieczoną dynię (Hokkaido możemy dodać wraz ze skórką).

Do sałatki dodajemy fetę.

Całość posypujemy musli Clean Eating oraz natką pietruszki.

Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Taką sałatkę możemy spakować do pudełka i zabrać ze sobą do pracy.