Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji
72667d00f4285308dd1819f59d55824f

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
CHLEBEK BANANOWY Z MUSLI CLEAN EATING
CHLEBEK BANANOWY Z MUSLI CLEAN EATING

CHLEBEK BANANOWY Z MUSLI CLEAN EATING

Słodki, sycący i zdrowy - pełen bananów, które dają energię i orzechów, które sprawią, że nasz mózg będzie pracował na najwyższych obrotach. Taki jest chlebek bananowy. Robi się go w mig. Świetnie smakuje z kubkiem ciepłego, roślinnego mleka.

CHLEBEK BANANOWY Z MUSLI CLEAN EATING

SKŁADNIKI NA 1 CHLEBEK (*prostokątna foremka):

  • 5 dojrzałych bananów
  • 1 szklanka mąki migdałowej
  • 3/4 szklanki mąki kokosowej
  • 2 jajka
  • 100 g brązowego cukru
  • 1/3 szklanki mleka roślinnego
  • szczypta soli
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g oleju kokosowego
  • pół szklanki musli orzechowego Clean Eating

*mąkę migdałową i kokosową możemy zastąpić pszenną
*olej kokosowy możemy zastąpić masełkiem

PRZYGOTOWANIE:

  • Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
  • 4 banany rozgniatamy widelcem, dodajemy jajka, mleko, rozpuszczony olej kokosowy i wszystko mieszamy (1 banan odkładamy).
  • Sypkie składniki mieszamy ze sobą w drugiej misce (mąki, cukier, sól, cynamon, sodę, proszek).
    Porządnie ze sobą łączymy sypkie składniki z mokrymi – przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Odłożonego banana kroimy wzdłuż na pół, układamy na wierzchu.
  • Wierzch chlebka obsypujemy musli orzechowym Clean Eating.
  • Chlebek pieczemy godzinę 1 190 stopniach (do suchego patyczka). Chlebek bananowy studzimy na kratce.