Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Darmowa dostawa od 150 zł
Jesienna owsianka z figami
Jesienna owsianka z figami

Jesienna owsianka z figami

Śniadanie na ciepło to zawsze dobry pomysł: owsianka co rano ratuje sytuację, dba o organizm i serduszko, rozgrzewa i dodaje energii. Joanna Matyjek z Odczaruj Gary zaprasza na jesienną owsiankę z figami! Sam smak!

Jesienna owsianka z figami

Ekologiczna Owsianka Clean Eating jest dowodem na to, że owsianka nie musi mieć szaro burego koloru. Ona już sama w sobie wygląda, pachnie i smakuje obłędnie. Podkręciłam ją dodatkowo tym, co na targu aktualnie króluje – śliwkami i figami… Ależ ona jest pyszna!

  • Składniki na 1 porcję
    1/2 kubka Ekologicznej Owsianki Clean Eating
    1 kubek wody
    3 śliwki
    2 figi
  • Przygotowanie
    Owsiankę wsypujemy do garnuszka, zalewamy wodą i podgrzewamy na małym ogniu.
    Do owsianki dodajemy 2 śliwki i 1 figę (owoce dodajemy pokrojone na kawałki).
    Owsiankę gotujemy ok 10-12 minut.
    Przekładamy owsiankę do miseczki i ozdabiamy owocami, które nam zostały.
    Opcjonalnie możemy owsiankę skropić miodem lub syropem z agawy.