Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji
f413cf7efd7ffbd7ec80ba7d53300336

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Grillowane morele z ricottą i musli
Grillowane morele z ricottą i musli

Grillowane morele z ricottą i musli

Ricotta to miękki, delikatny ser produkowany z serwatki. Jest o niebo lżejszy od twarogu, świetnie komponuje się z kanapkami czy deserami. A że piękny sezon na morele w pełni, postanowiłam przygotować dla Was śniadanie, przekąskę lub deser - Joanna Matyjek, autorka bloga "Odczaruj Gary".

Grillowane morele z ricottą i musli

Grillowaliście kiedyś morele? Rany Julek, grillowane morele to kosmos! Podczas grillowania uwalnia się cała morelowa słodycz, wydobywają wszystkie soki. Gorące morele łączymy więc z chłodną ricotta, dodajemy chrupiące musli i całość polewamy miodem. To jest pyszne!

SKŁADNIKI DLA 1 OSOBY:

  • 5 moreli
  • 5 łyżeczek ricotty
  • 5 łyżeczek Musli Orzechowego Clean Eating
  • 1 łyżka miodu

PRZYGOTOWANIE:

  • Morele myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki i grillujemy kilka minut aż zmiękną.
  • Morele układamy na talerzu. Na każda morelkę nakładamy porcję ricotty.
  • Cały talerz posypujemy musli orzechowym Clean Eating i polewamy miodem.