Superczekoladowe, idealnie zimowe brownie. Mokre w środku, ocieka czekoladą. Czuć w nim cynamon i… skórkę pomarańczową, która jest jak żelki.
Zimowe Brownie
Wszystko za sprawą czekolady Clean Eating z kawałkami pomarańczy. Niewątpliwą zaletą tego ciasta jest to, że można je jeść bezkarnie, a dodatkowo robi się je w mig!
SKŁADNIKI (*blaszka 20×30 cm) 3 czekolady Clean Eating Kostka masła 3 jajka szczypta soli Łyżeczka cynamonu lub przyprawy do piernika 150 g erytrytolu 100 g ekologicznej mąki pszennej
PRZYGOTOWANIE Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy wraz z czekoladą w garnuszku na małym ogniu. Jajka wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli, cynamon lub przyprawę do piernika i erytrytol – całość ubijamy na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę, miksujemy. Do masy wlewamy powolutku czekoladę połączoną z masłem (zostawiamy 3-4 łyżki rozpuszczonej czekolady do polewy). Całość mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (bez termoobiegu!). Masę wylewamy na blaszkę. Ciasto pieczemy 20 minut.
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER I ODBIERZ 10% RABATU NA PIERWSZE ZAKUPY.