Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Darmowa dostawa od 150 zł
Zimowe Brownie
Zimowe Brownie

Zimowe Brownie

Superczekoladowe, idealnie zimowe brownie. Mokre w środku, ocieka czekoladą. Czuć w nim cynamon i… skórkę pomarańczową, która jest jak żelki.

Zimowe Brownie

Wszystko za sprawą czekolady Clean Eating z kawałkami pomarańczy. Niewątpliwą zaletą tego ciasta jest to, że można je jeść bezkarnie, a dodatkowo robi się je w mig!

  • SKŁADNIKI (*blaszka 20×30 cm)
    3 czekolady Clean Eating
    Kostka masła
    3 jajka
    szczypta soli
    Łyżeczka cynamonu lub przyprawy do piernika
    150 g erytrytolu
    100 g ekologicznej mąki pszennej
  • PRZYGOTOWANIE
    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
    Masło rozpuszczamy wraz z czekoladą w garnuszku na małym ogniu.
    Jajka wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli, cynamon lub przyprawę do piernika i erytrytol – całość ubijamy na puszystą masę.
    Dodajemy przesianą mąkę, miksujemy.
    Do masy wlewamy powolutku czekoladę połączoną z masłem (zostawiamy 3-4 łyżki rozpuszczonej czekolady do polewy).
    Całość mieszamy.
    Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (bez termoobiegu!).
    Masę wylewamy na blaszkę.
    Ciasto pieczemy 20 minut.