Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Darmowa dostawa od 150 zł
Waniliowa tapioka z malinami
Waniliowa tapioka z malinami

Waniliowa tapioka z malinami

Puszysty pudding z tapioki ze świeżymi owocami i chrupiącą granolą Clean Eating. Przepis od Cinnamon Dealer!

Waniliowa tapioka z malinami

  • Waniliowa tapioka z malinami
    – 30 g drobnej tapioki
    – 80 ml wody
    – 200 ml mleka
    – szczypta soli
    – małe jajko
    – 15 g erytrytolu zmielonego na puder
    – kilka kropli ekstraktu waniliowego
    – 30 g granoli malinowej z wanilią
    – świeże owoce

Tapiokę zalać wodą i odstawić na 30 minut, aż perełki wchłoną wodę i będą pulchne.

Wlać mleko i sól, a następnie zagotować doprowadzając do wrzenia.

Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego, dodać erytrytol i gotować bez przykrycia, często mieszając, przez około 5 minut.

W osobnej misce ubić jajko, a następnie powoli wmieszać w nie połowę ugotowanej tapioki.

Wlać mieszankę jajeczną do garnka z resztą tapioki, zwiększyć ogień do średniego i mieszać przez kilka minut, do uzyskanie gęstej konsystencji.

Pudding ostudzić, wmieszać ekstrakt waniliowy, posypać granolą i świeżymi owocami.