- 1 ekologiczny makaron Konjac Noodle Clean Eating
- 2 ząbki czosnku
- 1 cm świeżego imbiru
- 1 młoda cebulka dymka
- 4 szparagi
- 5 łyżek groszku zielonego świeżego lub garść strączków
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 5 łyżek sosu sojowego
- 1 łyżeczka sosu rybnego
- pół łyżeczki srirachy (lub odrobina chili)
- limonka
- ulubione zioła – mięta, kolendra
🍜 Makaron wyciągamy z opakowania i płuczemy pod bieżącą wodą.
🍜 Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy posiekany czosnek oraz imbir.
🍜 Dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cebulkę.
🍜 Odcinamy końcówki szparagów, myjemy je i kroimy na małe kawałki, dodajemy na patelnię.
🍜 Wrzucamy również groszek – może być mrożony. Całość smażymy 5-7 minut.
🍜 Dodajemy do warzyw makaron i doprawiamy wszystko sosem sojowym, sosem rybnym i srirachą.
🍜 Mieszamy wszystko na patelni tak, aby smaki przegryzły się, a makaron pokrył się sosem.
Danie podajemy skropione limonką oraz ozdobione ulubionymi ziołami. 🌱
🛒 https://cleaneating.pl/sk…/ekologiczny-makaron-konjac-noodle