Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji
7fe169b8e2e28a07199b4c44e34a2a81

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Pudding Chia z rabarbarem i musli
Pudding Chia z rabarbarem i musli

Pudding Chia z rabarbarem i musli

Joanna Matyjek z Odczaruj Gary - w cyklu #OdczarujTydzień proponuje pudding chia z rabarbarem. "W końcu jest - rabarbar! Wcinam go na surowo, nałogowo robię kompot".

Pudding Chia z rabarbarem i musli

Uwielbiam rabarbar w każdej postaci dlatego też zapraszam po przepis na pyszne, bardzo zdrowe i bardzo pożywne śniadanie, które w zasadzie robi się samo. Sami spójrzcie 🙂

składniki dla 2 osób:

  • 4 łyżki stołowe nasion chia
  • puszka mleka kokosowego – 400 ml
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki musli orzechowego Clean Eating
  • 1 gałązka rabarbaru
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 10 łyżek wody
  • 1 łyżka stołowa wody różanej
  1. Wieczorem mleko kokosowe przelewamy do miski. Dodajemy nasiona chia – mieszamy.
  2. Dodajemy miód, rozlewamy do szklanek i odstawiamy na noc do lodówki.
  3. Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki. W garnuszku lub na patelni rozgrzewamy wodę i wodę różaną. Dodajemy cukier oraz rabarbar. Gotujemy całość ok 7 minut. Rabarbar powinien zmięknąć.
  4. Do kokosowego puddingu chia dodajemy rabarbar oraz po dwie stołowe łyżki musli orzechowego Clean Eating.