Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Darmowa dostawa od 150 zł
Owsiane racuchy z jabłkami i chrupiącą granolą
Owsiane racuchy z jabłkami i chrupiącą granolą

Owsiane racuchy z jabłkami i chrupiącą granolą

Idealnie rozgrzewające danie na jesienną chandrę. Pachnące cynamonem racuchy od Cinnamon Dealer.

Owsiane racuchy z jabłkami i chrupiącą granolą

  • 1 jajko
    1 jabłko
    100 g kefiru
    50 g mąki owsiane
    10-15 g erytrytolu
    szczypta cynamonu
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka miodu
    30 g granoli jabłko z cynamonem
  • Jajko, kefir, mąkę, erytrytol, cynamon, miód i proszek do pieczenia  dokładnie wymieszać.
  • Jabłko pokroić w dość drobną kostkę i delikatnie wmieszać w masę.
  • Racuchy smażyć na dobrze rozgrzanej i wysmarowanej tłuszczem patelni na małym ogniu pod przykryciem ok. 4-5 minut z jednej strony oraz ok. 2 minuty z drugiej.
  • Posypać chrupiącą granolą i podawać ze świeżymi owocami.

Racuchy z jabłkami i granolą