Idealnie rozgrzewające danie na jesienną chandrę. Pachnące cynamonem racuchy od Cinnamon Dealer.
Owsiane racuchy z jabłkami i chrupiącą granolą
1 jajko 1 jabłko 100 g kefiru 50 g mąki owsiane 10-15 g erytrytolu szczypta cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka miodu 30 g granoli jabłko z cynamonem
Jajko, kefir, mąkę, erytrytol, cynamon, miód i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać.
Jabłko pokroić w dość drobną kostkę i delikatnie wmieszać w masę.
Racuchy smażyć na dobrze rozgrzanej i wysmarowanej tłuszczem patelni na małym ogniu pod przykryciem ok. 4-5 minut z jednej strony oraz ok. 2 minuty z drugiej.
Posypać chrupiącą granolą i podawać ze świeżymi owocami.
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER I ODBIERZ 10% RABATU NA PIERWSZE ZAKUPY.