Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Darmowa dostawa od 150 zł
Makaron Konjac z krewetkami i groszkiem
Makaron Konjac z krewetkami i groszkiem

Makaron Konjac z krewetkami i groszkiem

To danie to esencja kolorów i smaków. Zalet jest więcej. Nie wierzycie? No to uwaga: makaron Konjac prawie nie ma kalorii, a całe danie przygotujecie w dwie chwile.

Makaron Konjac z krewetkami i groszkiem

Składniki dla 2 osób:

  • 1 opakowanie makaronu Konjac ze szpinakiem
  • 10 surowych krewetek w pancerzach
  • 2 ząbki czosnki
  • Pół papryczki chilli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Solidna garść groszku cukrowego
  • 6 pomidorków cherry
  • Sól morska lub w płatkach
  • Świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy czosnek pokrojony w cienkie plastry oraz papryczkę chilli.

Kiedy czosnek zacznie pachnieć, wrzucamy umyte i osuszone krewetki.

Dorzucamy groszek cukrowy i pomidorki, smażymy wszystko potrząsając patelnią.

Makaron Konjac płuczemy na sitku pod bieżącą wodą.

Kiedy krewetki zmienią kolor z szarego na różowy, wrzucamy makron Konjac.

Mieszamy wszystko aż składniki i smaki połączą się.

Danie doprawiamy solą morska lub w płatkach i świeżo mielonym pieprzem.