Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Darmowa dostawa od 150 zł
KANAPKA Z PIECZONYM BURAKIEM
KANAPKA Z PIECZONYM BURAKIEM

KANAPKA Z PIECZONYM BURAKIEM

Przepis na poprawę humoru - na śniadanie, kolację, również na lekki lunch. Prostota górą - przed Wami kanapka z pieczonym burakiem - zaprasza Joanna Matyjek z bloga Odczaruj Gary.

KANAPKA Z PIECZONYM BURAKIEM

Dlaczego pieczony burak jest super? Podczas pieczenia cały cukier zawarty w buraku pięknie karmelizuje się. To słodkie i aromatyczne warzywo- doskonałe, aby użyć je do kanapki czy sałatki.Pieczcie buraki i wszelkie inne warzywa. W takiej formie smakują naprawdę doskonale. 🙂

  • Składniki dla 1 osoby:
    Pieczywo z parmezanem Clean Eating
    1 duży burak
    2 łyżki stołowe koziego sera
    sól morska
    świeżo mielony pieprz
    ulubione zioła
    oliwa z oliwek
  • Przygotowanie:
    Umytego i nieobranego buraka (buraki) zawijamy w aluminiową folię i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po tym czasie studzimy buraka, odwijamy z folii, obieramy ze skóry i kroimy w cienkie plastry.

    Pieczywo smarujemy serkiem, układamy buraka.

    Całość delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem i dodajemy ulubione zioła.