Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Darmowa dostawa od 150 zł
Czekoladki z masłem orzechowym
Czekoladki z masłem orzechowym

Czekoladki z masłem orzechowym

Te czekoladki to absolutny hit dla każdego. Najlepsze w tym przepisie jest to, że można wcinać je bezkarnie. Wszystko dzięki temu, że przygotowane są z czekolady Clean Eating i masła orzechowego. Samo zdrowie, zero cukru!

Czekoladki z masłem orzechowym

  • Składniki na ok 10 czekoladek:
    papilotki papierowe
    2 czekolady Clean Eating (użyjcie ulubionej, najlepiej gorzkiej)
    1 łyżka oleju kokosowego Clean Eaing
    4 łyżki masła orzechowego
    2 łyżki oleju kokosowego
    płatki soli

  • Przygotowanie:
    W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i olej kokosowy.
    Masło orzechowe mieszamy z roztopionym olejem kokosowym.
    Przygotowujemy papilotki. Możemy umieścić je w foremkach.
    Na dnie papilotek układamy kolejno – łyżeczkę czekolady, łyżeczkę masła orzechowego i na wierzch ponownie wylewamy czekoladę.
    Na górę każdej czekoladki nakładamy odrobinę płatków soli.
    Czekoladki chowamy do lodówki – po godzinie powinny być gotowe do jedzenia! 🙂