Przejdź do treściPrzejdź do nawigacji

Katrin Zytomierska. Clean eating

Pole wyszukiwania
Crumble z morelami, truskawkami i orzechową kruszonką
Crumble z morelami, truskawkami i orzechową kruszonką

Crumble z morelami, truskawkami i orzechową kruszonką

Ten deser jest tak pyszny i prosty, że aż sama nie wierzę, że tak rzadko go robię. Sezonowe owoce, pełne słońca rozpadają się podczas pieczenia. Równowagę dla ich struktury stanowi kruszonka, która zdrowo chrupie, bo ukryłam w niej Musli Orzechowe Clean Eating. I powiem Wam jedno. Jeśli czujecie, że potrzebujecie... dodajcie do całości kulkę lodów waniliowych. Będzie rozpusta!

Crumble z morelami, truskawkami i orzechową kruszonką

Składniki dla 2-4 osób:

  • naczynie żaroodporne
  • 6 moreli
  • 10 truskawek

kruszonka:

  • 50 g zimnego masła  (lub oleju kokosowego)
  • 50 g ksylitolu (lub cukru brązowego)
  • 50 g mąki pełnoziarnistej (lub mąki kokosowej)
  • 50 g Musli Orzechowego Clean Eating
  • szczypta soli

Na dno naczynia żaroodpornego wkładamy umyte i pokrojone na kawałki owoce.

Całość posypujemy kruszoną, którą robimy mieszając/rozgniatając w palcach wszystkie składniki na kruszonkę.

Crumble pieczemy 25 minut w 190 stopniach.