👌 1 kromka chrupkiego pieczywa parmezanowego Clean Eating
👌 2 stołowe łyżki serka śmietankowego
👌 sól
👌 świeżo mielony pieprz
👌 1 jajo od szczęśliwej kury
👌 3 szparagi
👌 oliwa z oliwek
👌 młode listki szpinaku i botwinki
Przygotowanie:
- Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki i kroimy je wzdłuż na pół.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy szparagi na rumiano (ok. 10 minut).
- Usmażone szparagi oprószamy solą.
- Pieczywo chrupkie smarujemy serkiem – dodajemy sól i pieprz.
- Na patelni po szparagach smażymy jajo – dodajemy przyprawy.
- Jajo układamy na serku, dodajemy szparagi.
- Całość ozdabiamy młodymi listkami szpinaku i botwinki.
Piękny, wiosenny, świeży przepis, idealny na śniadanie, lunch czy kolację.