Warning: Undefined array key "q" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 21
Warning: Undefined array key "t" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 24
Warning: Undefined array key "ts" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 25
Warning: Undefined array key "basket" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 38
Warning: Undefined array key "user_data" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 39
Warning: Undefined array key "login" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 115
Warning: Undefined array key "data" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/helpers.php on line 290
Warning: Undefined array key 1 in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/helpers.php on line 252
Warning: Undefined array key "personal" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 131
Warning: Undefined array key "reference" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 132
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 133
Warning: Undefined array key "r" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 153
Warning: Undefined array key "basket" in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 161
Warning: Undefined variable $ecommerce_event_script in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 354
Warning: Undefined variable $session_ecommerce_gtm_string in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 354
Warning: Undefined variable $session_ecommerce_string in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 355
Warning: Undefined variable $add_head_scripts in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 357
Warning: Undefined variable $json_schema in /usr/home/cleaneating/domains/cleaneating.pl/public_html/index.php on line 463
Ta kanapka zawiera wszystko, co uwielbiam. Pastę z awokado i awokado pięknie pokrojone w półksiężyce, przesmażone pieczarki, jajko w koszulce z płynnym żółtkiem i chleb, który składa się z samych ziaren.
Kanapka z awokado, pieczarkami i jajem w koszulce
Pieczywo chrupkie Clean Eating ma świetny skład: siemię lniane, sezam, nasiona Chia (39%), otręby pszenne, błonnik (babki płesznik i babki jajowatej), sól. Kocham je jeść prosto z pudełka, uwielbiam dodawać dodatki zarówno słodkie jak i słone. Doskonale smakuje zapiekane.
Dziś podzielę się z Wami przepisem na superśniadanie oraz zdradzę sekret, jak zrobić idealne jajo w koszulce. 🙂
Składniki dla 1 osoby:
1 kromka Pieczywa Chrupkiego z Chia Clean Eating
pół awokado (najlepiej odmiana haas)
1 łyżeczka soku z limonki
4 pieczarki
łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz
1 jajo + 1 łyżka octu
Przygotowanie:
Pieczarki myjemy, kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy pieczarki na złoty kolor, solimy je, odkładamy do miseczki.
Przygotowujemy pół awokado. 1/4 awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy odrobine soli i soku z limonki i smarujemy nim kromkę pieczywa chrupkiego. Drugą część awokado kroimy w cienkie paseczki i rozkładamy palcami (w wachlarz)
W garnku gotujemy spora ilość wody, dodajemy sól i ocet. Jajko wbijamy do małej miseczki, a kiedy woda zacznie się gotować, wolnym ruchem wlewamy je do wrzątku. Po dodaniu jajka do garnka z wrzątkiem przez chwilę nie robimy zupełnie nic. Kiedy po chwili białko się zetnie, delikatnie łyżką zbieramy białko jajka formując owalny kształt. Jajko zostawiamy we wrzątku przez 3 minuty. Po tym czasie białko będzie ścięte, a żółtko płynne. Po 3 minutach wyjmujemy jajko na ręcznik papierowy.
Na kromce z pastą z awokado układamy pieczarki.
Na pieczarkach kładziemy jajo i całość wieńczymy paseczkami z awokado.
Kanapkę doprawiamy kilkoma kropelkami oliwy z oliwek, solą, pieprzem i świeżo mielonym pieprzem.
Już na talerzu, tuż przed zjedzeniem, nacinamy żółtko, które pięknie powinno się rozlać.
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER I ODBIERZ 10% RABATU NA PIERWSZE ZAKUPY.